Nieuwsarchief

September 2017

EDM neemt meerderheidsbelang in Overlijdensregister. Databedrijf EDM beschikte zelf al over gegevens en diensten op het gebied van overledenen. Deze activiteiten brengt EDM nu onder in Overlijdensregister BV. Met de overname ontstaat de grootste en meest actuele commerciële database met gegevens van overledenen in Nederland.

Klik hier voor meer informatie.

Oktober 2015

In oktober 2015 registreert Overlijdensregister de gegevens van meer dan 1.000.000 overledenen.

Mei 2015

Overlijdensregister introduceert gratis software (OVL-Matchng software) waarmee organisaties adressenbestanden snel, eenvoudig en geanonimiseerd met de inhoud van de Overlijdensregister database kunnen vergelijken. De software is geschikt voor Direct- en Telemarketing acties, zodat nabestaanden van overledenen in de Overlijdensregister database niet onnodig lastig worden gevallen. Lees hier meer.

Juli 2014

De website van Postretour (zie www.postretour.com) is operationeel en de dienstverlening is gestart.

Maart 2014

De economische crisis heeft ook impact op het aantal gepubliceerde rouwadvertenties. Het aantal gepubliceerde rouwadvertenties in 2013 is licht minder dan in 2012.

Januari 2014

Overlijdensregister en CDDN starten samen plan voor het digitaal afhandelen van postretouren. Doelstellingen zijn (1) de consument niet steeds voor foutief geadresseerde /bezorgde bezorgingen naar de brievenbus te laten gaan en (2) de verzendende bedrijven en instellingen de postretouren eenvoudiger en veel goedkoper (digitaal) te laten afhandelen.

Januari 2013

Overlijdensregister wordt aanbevolen door de Postcode Loterij in de uitzending van Radar van maandag 14 januari 2013. Zie uitzending gemist. De rapportage start na ca. 33 minuten.

December 2012

Overlijdensregister rond eerste deel project van het verzamelen van overledenen in België. Het verzamelen, digitaliseren en verrijken is erg arbeidsintensief en vergt veel menselijke inspanning. We hebben daarom besloten om definitief met Overlijdensregister België te starten als we vijf betalende klanten hebben. Op basis van de resultaten uit het project verwachten we bij de start de gegevens 70-75% van alle overledenen in België te verzamelen.

Oktober 2012

Overlijdensregister start project met het verzamelen van overledenen in België. Gestart wordt met ca. 600 betrouwbare bronnen. Het verzamelen geschiedt voor Wallonië en Vlaanderen.

September 2012

Levensverzekeraars gebruiken de gegevens voor optimalisering processen rond koopsompolissen.

Juli 2012

Overlijdensregister start plannen om ook een Overlijdensregister voor België op te zetten.

Januari 2012

het aantal geregistreerde overleden is 2011 is 90-95%.

Juli 2011

Eerste versie van de webservice is operationeel.

Mei 2011

 • Overlijdensregister wordt partner van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland.
 • De eerste nieuwsbrief van Overlijdensregister hier downloaden.
 • De tellingen van de ingevoerde aantallen overledenen worden hier gerapporteerd.

April 2011

CDDN wint aanbesteding Bel-me-niet-Register betreffende verbeteren van de datakwaliteit. Ook succes voor Overlijdensregister, want bij het verbeteren van de datakwaliteit wordt ook gebruik gemaakt van de bestanden van Overlijdensregister! Zie persbericht (bron: www.bel-me-niet.nl).

Maart 2011

 • Mijlpaal. De 925-ste betrouwbare bron geselecteerd om gegevens over overledenen te verzamelen!
 • Kantoorpand in gebruik genomen.

Februari 2011

 • Het nieuwe kantoorpand is klaar voor gebruik.
 • Mijlpaal. De 900-ste betrouwbare bron geselecteerd om gegevens over overledenen te verzamelen! Op naar bron 1.000

Januari 2011

 • Het verslag van de aantallen registraties in de Overlijdensregister database kan gedownload worden.
 • Overlijdensregister nu ook op Facebook en Twitter.
 • Weer een nieuwe deelnemer sluit zich aan bij het Echo PLUS programma.
 • 3 medewerkers aangenomen. Zij starten 1 maart 2011 en zullen zich met name bezig houden met het invoeren en verrijken van de gegevens van overledenen.
 • Voorlopige tellingen op de Overlijdensregister database 2009 ( 108.500 ca. 80%) en 2010 (113.500 ca. 85%). Voorlopig, want als de bestanden van de nieuwe Echo PLUS leden zijn verwerkt zijn, zullen de aantallen nog hoger worden.
 • De verbouwing van het kantoorpand is in volle gang. De planning is dat 1 maart as. het kantoor klaar is.
 • Stagiaire op gebied van ICT aangenomen. Hij zal projectmatig nieuwe ontwikkelingen uitvoeren.

December 2010

De eerste leveringen van de Echo PLUS klanten zijn ontvangen en worden na controle en verrijking toegevoegd aan de database van Overlijdensregister. Nieuw kantoorpand geselecteerd en eind december is aannemer gestart met de verbouwing. Vacatures voor ca. 3 FTE geplaatst!

November 2010

 • Het aantal betrouwbare bronnen is gestegen naar meer dan 800. Het aantal is inmiddels dusdanig groot dat niet direct alle gegevens kunnen worden ingevoerd. De oplossing is... Personele uitbreiding.
 • Overlijdensregister ontvangt alle landelijke en regionale bladen. De informatie uit deze bladen zal niet (direct) leiden tot een een enorme verhoging in kwantiteit; De Overlijdensregister organisatie heeft op dit moment niet de capaciteit de gegevens in te voeren.
 • Weer een nieuwe Echo PLUS Deelnemer.

Oktober 2010

De contracten met de eerste Echo PLUS deelnemers zijn gesloten. Echo PLUS deelnemers ontvangen met hoge korting de gegevens van Overlijdensregister, onder de voorwaarde dat deze organisaties de overledenen die ze zelf registreren aan Overlijdensregister leveren.

Augustus 2010

Delphi fondsverwerving en Overlijdensregister tekenen samenwerkingsovereenkomst. Delphi kan ter aanvulling op de eigen dienstverlening exclusief in Nederland abonnementen - op het ontvangen van bestanden met overledenen - aanbieden aan Goede Doelen. De (nieuwe) klanten van Delphi kunnen hiermee voorkomen dat ze overledenen aanschrijven om donateur worden. Pijnlijk voor de nabestaanden EN erg vervelend voor de betreffende organisaties.

Juni 2010

De opvraagfunctie - een functie op de website van Overlijdensregister - is gereed en wordt geïntroduceerd.

December 2009

Het aantal bronnen is inmiddels gestegen tot 290.

Maart 2009

CDDN en Overlijdensregister tekenen samenwerkingsovereenkomst.

Januari 2009

Overlijdensregister start met datacollectie en invoer van de gegevens van overledenen in de Overlijdensregister database.

December 2008

Inschrijving Overlijdensregister BV.

Januari 2008

Start onderzoek opzet van het Overlijdensregister. De aanleiding is de ontvangen post gericht aan een dierbare. Pijnlijk deze correspondentie te ontvangen. Maar hoe zou de verzender dit kunnen weten? Waarom Overlijdensregister? VOORKOMEN VAN CORRESPONDENTIE AAN OVERLEDEN!

December 2007

Nederlands Dagblad besteedt aandacht aan dienstverlening Overlijdensregister n.a.v. ontvangst persbericht en telefonische toelichting.

December 2007

Overlijdenregister maakt dienstverlening bekend aan breed publiek. Tijdens de voetbalwedstrijd wordt naar een doel de tekst Overlijdensregister.org op een virtueel reclamebord getoond. Klik op de link hieronder voor een kort fragment.

http://www.youtube.com/watch?v=_hrT4HT-aXc

December 2007

Overlijdensregister lanceert de dienstverlening. Persbericht gaat uit naar de Nederlandse media.

Contactgegevens

Overlijdensregister BV
 

Wij reageren binnen 3 werkdagen op mailberichten!

Klik hier als u iemand zoekt.